Мобільні сонячні електростанції для використання в польових умовах - Литовченко, В.Г.; Мельник, В.П.; Романюк, Б.М.; Дверніков, Б.Ф.; Коркішко, P.М.; Костильов, В.П.; Мусаєв, С.М.; Попов, В.Г.; Черненко, В.В. (Вісник НАН України, 2015)
В Інституті фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України розроблено мобільну сонячну електростанцію на основі кремнієвих фотоперетворювачів сонячної енергії, яка вирізняється наявністю вбудованих акумуляторів з відповідною електронною схемою контролю, а також компактністю і високою механічною міцністю, що дозволяє використовувати її в екстремальних (польових) умовах. Акумуляторна батарея дає змогу заряджати мобільні електронні пристрої в будь-який час, незалежно від умов освітленості.