У центрі уваги – ізотопна геохронологія (до 60-річчя члена-кореспондента НАН України Л.М. Степанюка) - Пономаренко, О.М.; Сьомка, В.О.; Довбуш, Т.І.; Лісна, І.М. (Вісник НАН України, 2015)
22 грудня 2015 р. виповнюється 60 років від дня народження і 35 років наукової діяльності відомого вченого у галузі геохронології докембрію Українського щита, члена-кореспондента НАН України, доктора геологічних наук, професора, заступника директора Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. М.П. Семененка НАН України Леоніда Михайловича Степанюка.