Проблема перевода безэквивалентной лексики на материале сказки П. Ершова «Конёк-горбунок» - Баранова, И.С.; Лукинова, М.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2013)
В даній статті буде досліджена проблема перекладу безеквівалентної лексики з російської мови на англійську та українську мови. Безеквівалентна лексика досить часто викликає труднощі в процесі перекладу, вимагаючи не просто знання мови, але й знання культури, до якої даний мова належить. У будь-якій мові є слова, що не мають однослівної перекладу в інших мовах. Для ілюстрації даної проблеми були взяті приклади з казки П. Єршова «Коник-Горбоконик». Ключові слова: безеквівалентна лексика, реалія, культура, переклад