Підвищення економічної ефективності виробництва овочів

Ринкові трансформації, що тривають в аграрній сфері, загострили існуючі неузгодженості між виробниками овочів та переробною сферою в ланцюгу «виробник – споживач», продемонструвавши наслідки цінового диктату переробних підприємств у вигляді скорочення обсягів продукції, що направля- лася сільсько...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2014
Автор: Грібова, Д.В.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Кримський науковий центр НАН України і МОН України 2014
Назва видання:Культура народов Причерноморья
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92856
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Підвищення економічної ефективності виробництва овочів / Д.В. Грібова // Культура народов Причерноморья. — 2014. — № 267. — С. 17-19. — Бібліогр.: 4 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-92856
record_format dspace
spelling irk-123456789-928562016-01-23T03:02:22Z Підвищення економічної ефективності виробництва овочів Грібова, Д.В. Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ Ринкові трансформації, що тривають в аграрній сфері, загострили існуючі неузгодженості між виробниками овочів та переробною сферою в ланцюгу «виробник – споживач», продемонструвавши наслідки цінового диктату переробних підприємств у вигляді скорочення обсягів продукції, що направля- лася сільськогосподарськими виробниками на переробку. В цьому зв'язку слід вирішувати питання по- шуку нових реалізаційних схем з урахуванням специфіки зонального розміщення овочівництва. У статті обґрунтовано напрями підвищення економічної ефективності виробництва овочів в умовах реформування аграрного сектору та запропоновано заходи щодо ефективної взаємодії між виробниками та переробниками овочевої продукції. Рыночные трансформации, происходящие в аграрной сфере, заострили существующие несогласованности между производителями овощей и перерабатывающей сферой в цепи «производитель - потребитель», продемонстрировав последствия ценового диктата перерабатывающих предприятий в виде сокращения объемов продукции, направляемо сельскохозяйственными производителями на переработку. В этом связи необходимо решать вопросы поиска новых реализационных схем с учетом специфики зонального размещения овощеводства. В статье обоснованы направления повышения экономической эффективности производства овощей в условиях реформирования аграрного сектора и предложены мероприятия по эффективному взаимодействию между производителями и переработчиками овощной продукции. The market transformations occurring in agrarian sphere, have pointed existing inconsistency between manufacturers of vegetables and processing sphere in a circuit « the manufacturer - the consumer », having shown consequences of price dictatorship of the processing enterprises as reduction of volumes of production, is directed by agricultural manufacturers for processing. It is necessary for communication to solve questions of search new circuits in view of specificity of zone accommodation of vegetable growing. One of directions of increase of efficiency of vegetable growing is application of new technologies, in particular drop irrigation. Practical introduction of the given technology testifies to the important growth of productivity, decrease in industrial expenses for a unit of production and, as result, increase of profitableness of branch. With the purpose of revealing features of manufacture, processing and selling of the vegetables essentially influencing a level of economic efficiency of branch by us four zones of cultivation of vegetables have been allocated: suburban, resort, zone of the processing enterprises and industrial. The directions of increase of economic efficiency of manufacture of vegetables in conditions of reforming of agrarian sector and actions on effective interaction between manufacturers of vegetable production are offered. 2014 Article Підвищення економічної ефективності виробництва овочів / Д.В. Грібова // Культура народов Причерноморья. — 2014. — № 267. — С. 17-19. — Бібліогр.: 4 назв. — укр. 1562-0808 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92856 338.43:635.1.8 uk Культура народов Причерноморья Кримський науковий центр НАН України і МОН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
spellingShingle Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
Грібова, Д.В.
Підвищення економічної ефективності виробництва овочів
Культура народов Причерноморья
description Ринкові трансформації, що тривають в аграрній сфері, загострили існуючі неузгодженості між виробниками овочів та переробною сферою в ланцюгу «виробник – споживач», продемонструвавши наслідки цінового диктату переробних підприємств у вигляді скорочення обсягів продукції, що направля- лася сільськогосподарськими виробниками на переробку. В цьому зв'язку слід вирішувати питання по- шуку нових реалізаційних схем з урахуванням специфіки зонального розміщення овочівництва. У статті обґрунтовано напрями підвищення економічної ефективності виробництва овочів в умовах реформування аграрного сектору та запропоновано заходи щодо ефективної взаємодії між виробниками та переробниками овочевої продукції.
format Article
author Грібова, Д.В.
author_facet Грібова, Д.В.
author_sort Грібова, Д.В.
title Підвищення економічної ефективності виробництва овочів
title_short Підвищення економічної ефективності виробництва овочів
title_full Підвищення економічної ефективності виробництва овочів
title_fullStr Підвищення економічної ефективності виробництва овочів
title_full_unstemmed Підвищення економічної ефективності виробництва овочів
title_sort підвищення економічної ефективності виробництва овочів
publisher Кримський науковий центр НАН України і МОН України
publishDate 2014
topic_facet Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92856
citation_txt Підвищення економічної ефективності виробництва овочів / Д.В. Грібова // Культура народов Причерноморья. — 2014. — № 267. — С. 17-19. — Бібліогр.: 4 назв. — укр.
series Культура народов Причерноморья
work_keys_str_mv AT gríbovadv pídviŝennâekonomíčnoíefektivnostívirobnictvaovočív
first_indexed 2023-10-18T19:47:25Z
last_indexed 2023-10-18T19:47:25Z
_version_ 1796147919482519552