Обгрунтування галузевих пріоритетів іноземного інвестування - Шевченко, А.М. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті виявлено галузеві пріоритети залучення прямих іноземних інвестицій в Україну, які обґрунтовані тісною кореляцією чистого експорту та обсягу капітальних інвестицій у одній і тій же галузі, для цього проаналізовано динаміку сільського, лісового та рибного господарств, добування паливно-енергетичних корисних копалин, виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, легкої промисловості, оброблення деревини, целюлозно-паперового виробництва, виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення, хімічної та нафтохімічної промисловості, виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції, металургійного виробництва, машинобудування, ці виявлені пріоритети порівняні з результатами інших досліджень фахівців з іноземного інвестування, з цього порівняння зроблено висновок про співпадіння більшої частини цих переліків.