Інституціональні аспекти формування конкурентної політики в Україні (1991 – 2005 рр.) - Борисенко, З.М. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2007)
Розглядається еволюція національного конкурентного законодавства за період 1991-2005 рр. Досліджуються основні етапи становлення системи органів захисту конкуренції в Україні. Особлива увага приділяється питанням проведення демонополізації вітчизняної економіки, змінам статусу та повноважень Антимонопольного комітету України.