Словозміна іменників і відміни в українських запорізько-надазовських говірках - Пачева, В.М. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Стаття є продовженням циклу публікацій автора з діалектної словозміни української мови. Автор на матеріалі запорізько-надазовських говірок досліджує словозміну іменників І відміни, виявляє особливості вживання відмінкових закінчень різними віковими групами респондентів, визначає характерні риси словозміни іменників у порівнянні з відповідними рисами інших говорів південно-східного наріччя української мови, центральні та периферійні форми іменників у граматичній системі, спираючись при цьому на діалектні тексти українських степових говірок Запорізького Надазов’я. Основою для дослідження послугували матеріали, зібрані у 31 населеному пункті півдня Запорізької області: Андріївка, Берестове, Дмитрівка, Карла Маркса, Миколаївка, Новотроїцьке, Успенівка Бердянського району, Бесідівка, Володимирівка, Воскресенка, Ганноопанлинка, Горіхівка, Дмитрівка, Новокостянтинівка, Новомиколаївка, Олександрівка, Приморський Посад, Степанівка Перша Приазовського району, Борисівка, Новоолексіївка, Єлисіївка, Єлизаветівка, Лозанівка, Партизани Приморського району, Вознесенка, Костянтинівка та Новомиколаївка Мелітопольського району, Вовчанське, Давидівка, Охримівка, Шелюги Якимівського району.