Деякі аспекти організації бюджетної системи Російської імперії (кінець XIX – початок XX ст.) - Орлова, О.О. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2005)
У статті розглянуто деякі аспекти класифікації і організації бюджетної системи Росії кінця XIX – початку XX ст. Характеризується обумовленість бюджетного процесу принципами формування бюджетних розписів і змінами в бюджетному законодавстві. Показується роль України в державному бюджеті Росії.