Додаткові послуги та інновації в соціокультурному просторі ресторанного бізнесу

В статті розглянуто нововведення у сфері соціокультурного простору ресторанного бізнесу та охарактеризовано додаткові послуги, що пропонуються в сучасних закладах ресторанного господарства. Встановлено, що інновації відіграють велику роль в розвитку ресторанного бізнесу, є результатом зростання с...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2014
Автор: Завгородня, О.Є.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Кримський науковий центр НАН України і МОН України 2014
Назва видання:Культура народов Причерноморья
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/93442
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Додаткові послуги та інновації в соціокультурному просторі ресторанного бізнесу / О.Є. Завгородня // Культура народов Причерноморья. — 2014. — № 277. — С. 114-118. — Бібліогр.: 7 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Опис
Резюме:В статті розглянуто нововведення у сфері соціокультурного простору ресторанного бізнесу та охарактеризовано додаткові послуги, що пропонуються в сучасних закладах ресторанного господарства. Встановлено, що інновації відіграють велику роль в розвитку ресторанного бізнесу, є результатом зростання споживчого попиту та вимагають постійних змін. Запропоновано набір соціокультурних послуг, використовуючи які можна привабити відвідувачів до ресторанів та підвищити ефективність їх функціонування. До найбільш важливих віднесено впровадження креативних ІТ технології, використання QR-коду для ознайомлення відвідувачів із рестораном, мобільне приймання замовлень від відвідувачів, застосування технології кобрендингу.