Кооперативне підприємництво в україні та характер його фінансово-кредитної підтримки в період НЕПу (1921 – 1928 рр.) - Толстов, Р.Д. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2007)
У статті висвітлюються заходи по відновленню кооперативного підприємництва в Україні за умов непівської моделі господарювання. Розкриваються роль і значення фінансово-кредитних важелів щодо підтримки підприємницької активності кооперативних структур. Показано, що їх відновлюваний потенціал не одержав адекватної реалізації через поступовий відхід партійно-державного керівництва країни від принципів непу до його згортання.