Автомережа як підсистема виробничої інфраструктури Запорізької області - Сердюк, А.М. (Культура народов Причерноморья, 1999)
Мережа автошляхів є важливою складовою територіальної системи ви-робничої інфраструктури, що створює необхідні передумови для розвитку і функціонування територіально-господарського комплексу. Система виробничої інфраструктури є цілісністю інфраструктурних підсистем, які тісно взаємозумовлені і взаємопов′язані. Системний підхід допомагає визначити не лише проблеми досліджуваної системи в цілому, але й проблеми кожної підсистеми, а також накреслити шляхи їх вдосконалення, визначити можливості просторової оптимізації розвитку і розміщення автомережі.