Епітет у системі зображально-виражальних засобів народних творів про голодомори - Сокіл, В. (Народознавчі зошити, 2013)
У статті розглядається питання поетики народної прози про голодомори, зокрема ролі і місця епітета. Вказується на його функціональність, своєрідність та способи використання. За допомогою епітетів підкреслюється зовнішній вигляд персонажів, ознаки явищ, предметів, характерних досліджуваному циклу творів.