Науково-методичні підходи до формування економічної доданої вартості в гірничодобувному комплексі України - Рассуждай, Л.М.; Горощенко, В.В. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2014)
Визначено сутність категорії «економічна додана вартість». Для забезпечення високоефективного відновлення виробництва інноваційна модернізація має включати не лише масштабне перетворення техніки і технології виробництва, але й торкатися питань організації праці, підготовки і перепідготовки кадрів, управління галуззю і передбачати компенсаційні механізми негативного впливу видобутку природних ресурсів на функціонування гірничодобувного комплексу. Визначено основні завдання модернізації гірничодобувної галузі. Обґрунтовано принципи проведення комплексної модернізації.