«Знехтувана» наука (Нобелівська премія з фізіології і медицини 2015 р.) - Акімов, І.А.; Харченко, В.О. (Вісник НАН України, 2015)
Лауреатами Нобелівської премії в галузі фізіології і медицини 2015 р. стали паразитолог Вільям Кемпбелл, біохімік Сатоші Омура і китайський біолог Юю Ту. Половину премії було присуджено за відкриття авермектинів — нового класу медичних препаратів, які допомогли в битві проти річкової сліпоти (онхоцеркозу) і лімфатичного філяріозу, а також продемонстрували ефективність проти інших паразитарних захворювань. Другу половину премії отримала китайська дослідниця за відкриття артемізиніну — препарату, який значною мірою допомагає пацієнтам, що страждають на малярію. Юю Ту стала першим нобелівським лауреатом КНР в галузі фізіології і медицини.