Багатовимірна класифікація в задачах моніторингу підтоплень засобами дистанційного зондування Землі - Жуков, М.Н.; Макаренко, А.М. (Геоінформатика, 2009)
Подано оцінку можливостей бейєсівського підходу порівняно з методом опорних векторів (SVM) для вирішення задачі класифікації земель за станом підтоплення. Обговорено способи реалізації теоретично оптимального критерію у розумінні мінімуму математичного очікування втрат або помилок класифікації. Зроблено висновок на користь методу непараметричної класифікації, алгоритм якої описано. Розглянуто способи підвищення достовірності класифікації.