Инструментальные и макросейсмические данные о процессах в очаговой зоне Криворожского землетрясения 25 декабря 2007 г. - Пустовитенко, Б.Г.; Кульчицкий, В.Е.; Пустовитенко, А.А.; Скляр, А.М. (Геофизический журнал, 2010)
Наведено результати дослідження кінематичних і динамічних характеристик сейсмічних хвиль і вогнища відчутного Криворізького землетрусу 25.12.2007 р. Подано уточнені дані стосовно глибини гіпоцентру землетрусу й розподілу інтенсивностей двигтіння. Уперше для землетрусу території Українського щита відновлено вогнищеві параметри: механізм вогнища, динамічні характеристики, компоненти тензора сейсмічного моменту, параметри розривоутворення. Показано, що деформування середовища у вогнищевій зоні було зсувним, ковзання берегів розриву — “шорсткуватим”, розривоутворення відбувалося знизу догори у північно-західному напрямку. Проведено ідентифікацію сейсмічних подій за останні 15 років у районі Криворізького землетрусу. Сформульовано завдання підвищення рівня показовості землетрусів у східній частині України.