Природа философии права - Алекси, Р. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2004)
Філософія права має справу з головними питаннями філософії: онтологічним – що існує, етичним – що належить робити і що є добром, і епістемологічним – що ми можемо знати, які стосуються специфічного об’єкту – права, тому вона запитує про природу права. Філософія права вимагає, що б всі ці питання були поєднані у когерентну теорію, яка була б настільки близька до права, щоб гарантувати експлікацію природи саме права.