Уранові руди як джерело потенційної небезпеки в разі несанкціонованого обігу радіоактивних матеріалів - Дудар, Т.В.; Бугера, М.А.; Лисиченко, Г.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2014)
Проаналізовано наявну базу даних уранових родовищ Міжнародного агентства з атомної енергії. Уранові руди розглянуто як джерело потенційної небезпеки в разі несанкціонованого обігу радіоактивних матеріалів. Узагальнено останні дані щодо розповсюдження уранових руд у світі та, зокрема, в Україні. Проведено аналітичні дослідження й виділено ідентифікаційні ознаки уранових руд з діючих родовищ України.