Оцінка щільності розподілу спектральної яскравості на основі композиційної моделі в задачах дистанційних зондувань Землі - Жуков, М.Н.; Тішаєва, А.М.; Тішаєв, І.В. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2011)
Запропоновано новий метод оцінки щільностей одно- та багатовимірних розподілів для використання в задачах дешифрування даних дистанційного зондування Землі на основі моделі суміші локальних розподілів. Показано високу ефективність, особливо в разі ускладнених неоднорідних розподілів, прийнятність для опису багатовимірних розподілів, з компонентами, корельованими у загально прийнятому розумінні. Наведено результати практичного застосування.