Типізація інновацій в забезпеченні балансу інноваційного розвитку виноробних підприємств

Пропонується виділяти такі типи інновацій для виноробних підприємств: 1) технологічні: продуктові і процесні; 2) функціональні: маркетингові, організаційно-управлінські, екологічні та соціальні. При цьому технологічні інновації являються первинними, оскільки напряму пов'язані з виробництвом про...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Видавець:Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України
Дата:2015
Автор: Бондаренко, С.А.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України 2015
Назва видання:Економічні інновації
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/98464
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Цитувати:Типізація інновацій в забезпеченні балансу інноваційного розвитку виноробних підприємств / С.А. Бондаренко // Економічні інновації: Зб. наук. пр. — Одеса: ІПРЕЕД НАН України, 2015. — Вип. 60, т. III. — С. 15-30. — Бібліогр.: 7 назв. — укр.

Репозиторії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-98464
record_format dspace
spelling irk-123456789-984642016-04-15T03:02:20Z Типізація інновацій в забезпеченні балансу інноваційного розвитку виноробних підприємств Бондаренко, С.А. Пропонується виділяти такі типи інновацій для виноробних підприємств: 1) технологічні: продуктові і процесні; 2) функціональні: маркетингові, організаційно-управлінські, екологічні та соціальні. При цьому технологічні інновації являються первинними, оскільки напряму пов'язані з виробництвом продукції виноробного підприємства. Функціональні інновації, по відношенню до технологічних, є вторинними, і слугують забезпеченню належних умов функціонування виноробного підприємства задля досягнення мети – його інноваційного розвитку. Баланс інноваційного розвитку підприємства можливий лише за умови формування балансу його інноваційної структури, тобто належного співвідношення технологічних і функціональних інновацій. При цьому важливим є формування дієвого інноваційного механізму з відповідним функціональним забезпеченням підприємницьких структур з урахуванням стадій життєвого циклу як самого підприємства, так і конкретних інновацій. It is proposed to allocate these types of innovations to wineries: 1) technological: food and process; 2) function: marketing, organizational management, ecology and social. In this technological innovation are primary as directly related to the production of products wineries. Functional innovations in relation to technological, are secondary and serve providing adequate conditions for functioning wineries to achieve the goal - his innovation. Balance of innovative enterprise development is possible only if the formation of the balance of its innovative structure, ie the ratio of good technological and functional innovation. An important innovation is the creation of an effective mechanism for ensuring appropriate functional businesses considering life cycle of both the enterprise and the specific innovation. 2015 Article Типізація інновацій в забезпеченні балансу інноваційного розвитку виноробних підприємств / С.А. Бондаренко // Економічні інновації: Зб. наук. пр. — Одеса: ІПРЕЕД НАН України, 2015. — Вип. 60, т. III. — С. 15-30. — Бібліогр.: 7 назв. — укр. XXXX-0066 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/98464 663.255:330.341.1 uk Економічні інновації Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
description Пропонується виділяти такі типи інновацій для виноробних підприємств: 1) технологічні: продуктові і процесні; 2) функціональні: маркетингові, організаційно-управлінські, екологічні та соціальні. При цьому технологічні інновації являються первинними, оскільки напряму пов'язані з виробництвом продукції виноробного підприємства. Функціональні інновації, по відношенню до технологічних, є вторинними, і слугують забезпеченню належних умов функціонування виноробного підприємства задля досягнення мети – його інноваційного розвитку. Баланс інноваційного розвитку підприємства можливий лише за умови формування балансу його інноваційної структури, тобто належного співвідношення технологічних і функціональних інновацій. При цьому важливим є формування дієвого інноваційного механізму з відповідним функціональним забезпеченням підприємницьких структур з урахуванням стадій життєвого циклу як самого підприємства, так і конкретних інновацій.
format Article
author Бондаренко, С.А.
spellingShingle Бондаренко, С.А.
Типізація інновацій в забезпеченні балансу інноваційного розвитку виноробних підприємств
Економічні інновації
author_facet Бондаренко, С.А.
author_sort Бондаренко, С.А.
title Типізація інновацій в забезпеченні балансу інноваційного розвитку виноробних підприємств
title_short Типізація інновацій в забезпеченні балансу інноваційного розвитку виноробних підприємств
title_full Типізація інновацій в забезпеченні балансу інноваційного розвитку виноробних підприємств
title_fullStr Типізація інновацій в забезпеченні балансу інноваційного розвитку виноробних підприємств
title_full_unstemmed Типізація інновацій в забезпеченні балансу інноваційного розвитку виноробних підприємств
title_sort типізація інновацій в забезпеченні балансу інноваційного розвитку виноробних підприємств
publisher Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України
publishDate 2015
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/98464
citation_txt Типізація інновацій в забезпеченні балансу інноваційного розвитку виноробних підприємств / С.А. Бондаренко // Економічні інновації: Зб. наук. пр. — Одеса: ІПРЕЕД НАН України, 2015. — Вип. 60, т. III. — С. 15-30. — Бібліогр.: 7 назв. — укр.
series Економічні інновації
work_keys_str_mv AT bondarenkosa tipízacíâínnovacíjvzabezpečenníbalansuínnovacíjnogorozvitkuvinorobnihpídpriêmstv
first_indexed 2023-10-18T19:59:47Z
last_indexed 2023-10-18T19:59:47Z
_version_ 1796148475371454464