Вступ - Геєць, В.М. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2008)
Аналіз проблем забезпечення конкурентоспроможності національної економіки, конкурентного розвитку ринку праці, поліпшення якості людського капіталу як чинника інноваційного розвитку економіки представлений у тематичній збірці статей журналу „Демографія та соціальна економіка”.