Поглощение тяжелых металлов и селена водорослями Черного моря - Самчук, А.І.; Попенко, Е.С.; Огар, Т.В. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2014)
Встановлено, що водорості C. barbata і С. crinite перспективні для проведення еколого-геохімічного моніторингу забруднення вод Чорного моря.