Влияние растворов солей AlCl₃, Al₂(SO₄)₃, CaCl₂, FeSO₄, Fe₂(SO₄)₃ и FeCl₃ сильных кислот на изменение физико-механических показателей оползнеопасных грунтов - Пащенко, А.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2010)
Вивчено вплив обробки глинистих ґрунтів розчинами неорганічних солей. Досліджено вплив концентрації водних розчинів солей сильних кислот на зміну фізико-механічних властивостей зразків зсувонебезпечної глини. Зміряні показники міцності, водостійкості, адсорбції неорганічних речовин породами, що складають зсувонебезпечний масив.