Структурно-тектонический и стратиграфический контроль изотопного состава углерода и кислорода в гидротермальных карбонатах Донбасса - Исаев, В.А.; Власов, П.А.; Галемский, П.В.; Пащенко, А.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
Встановлено, що ізотопний склад вуглецю і кисню в гідротермальних карбонатах Донбасу залежить від структурно-тектонічного положення проаналізованих проб. Для ряду структурно-тектонічних зон Донбасу визначено, що чим молодші відклади (у діапазоні від нижнього карбону до нижнього тріасу), тим ймовірніше збагачення гідротермальних карбонатів, що кристалізуються в них, важкими ізотопами вуглецю.