VIII Міжнародна конференція «Антропізація навколишнього середовища малих поселень. Флора і рослинність» - Зав’ялова, Л.В.; Ільїнська, А.П.; Коротченко, І.А.; Любінська, Л.Г.; Мосякін, А.С. (Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, 2009)
VIII Міжнародна конференція «Антропізація навколишнього середовища малих поселень. Флора і рослинність» відбулася 30 червня—2 липня 2008 р. в м. Катовіце (Польща). Її організували науковці факультету біології та охорони навколишнього середовища Сілезького університету.