Астероїди як фактор загрози цивілізації - Жиляєв, Б.Ю. (Вісник НАН України, 2016)
У статті стисло розглянуто деякі питання, що стосуються астероїдної небезпеки та можливих наслідків зіткнень астероїдів і комет із Землею, проаналізовано основні засади розрахунку ймовірності небезпечних зітк нень Землі з астероїдами. Показано, що астероїдна небезпека обмежує термін існування цивілізації в межах 50—100 тис. років.