Видатний український історик і правознавець, організатор академічної науки, державний та громадський діяч (ювілейна сесія Загальних зборів Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України, присвячена 150-річчю від дня народження академіка М.П. Василенка) - Нагребельний, В.П. (Вісник НАН України, 2016)
19 лютого 2016 р. у Великому конференц-залі НАН України відбулася ювілейна сесія Загальних зборів Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України, присвячена 150-річчю від дня народження видатного українського історика і правознавця, державного та громадського діяча, одного з ініціаторів утворення Української академії наук, її другого президента академіка Миколи Прокоповича Василенка.