МЕТОД ПОРІВНЯННЯ ВАРІАНТІВ РІШЕНЬ В ПРИРОДОКОРИСТУВАННІ З ВРАХУВАННЯМ РИЗИКІВ НЕВИКОРИСТАНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ - Стефанишин, Дмитро Володимирович; Стефанишина, Юлія Дмитрівна; Кубай, Марина Василівна (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2008)
Пропонується метод порівняння варіантів рішень в природокористуванні на основі співставлення сукупних ризиків альтернатив. Сукупні ризики оцінюються у вигляді сум компонент: ризиків збитків (шкоди, втрат), якими може бути обтяжений варіант (в економічній, екологічній, соціальній сферах), та ризиків невикористаних можливостей, які характеризуються потенційними доходами, вигодами, перевагами тощо, що супроводжують альтернативи.