МОДИФІКАЦІЯ МЕТОДУ РЕМЕЗА ДЛЯ АПРОКСИМАЦІЇ КОМПАКТНОЗНАЧНОГО ВІДОБРАЖЕННЯ ЧЕБИШОВСЬКИМ ПІДПРОСТОРОМ З ОБМЕЖЕННЯМ, ЩО ЗАДАЄТЬСЯ СИСТЕМОЮ ЗАМКНУТИХ КУЛЬ - Гнатюк, Юрій Васильович (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2009)
У статті узагальнено метод Ремеза поліноміальної апроксимації неперервних функцій на випадок задачі найкращої рівномірної апроксимації неперервного компактнозначного відображення чебишовським підпростором з додатковим обмеженням, що задається системою замкнутих куль з центрами та радіусами, які змінюються неперервно.