ПАРАМЕТРИЧНА ІДЕНТИФІКАЦІЯ КІНЕТИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ ДИФУЗІЇ В БАГАТОШАРОВИХ НЕОДНОРІДНИХ FE/DY- НАНОМУЛЬТИКОМПОЗИТАХ - Дейнека, Василь Степанович; Петрик, Михайло Романович (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2011)
Обґрунтовані постановки прямих і спряжених крайових задач ідентифікації для моделей дифузійного масопереносу в неоднорідних мультикомпозитних середовищах. Здійснена параметрична ідентифікація коефіцієнтів дифузії та перевірка моделей на адекватність з використанням методології оптимального керування станом складних багатокомпонентних розподілених систем, операційного числення Гевісайда та скінченних інтегральних перетворень Фур’є.