АЛГОРИТМ РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ІНТЕГРАЛЬНОГО РІВНЯННЯ ВОЛЬТЕРРИ І РОДУ ПРИ АПРОКСИМАЦІЇ ЯДЕР СПЛАЙНАМИ - Верлань, Дмитро Анатолійович (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2013)
У статті розглядається питання розробки та оцінки похибок чисельного алгоритму розв’язування інтегральних рівнянь Вольтерри на основі використання інтерполяційних сплайнів. У порівнянні з традиційними алгоритмами цей алгоритм має малу кількість обчислювальних операцій на кроці циклічних процедур і може забезпечувати синтез структур спеціалізованих обчислювальних пристроїв, орієнтованих на розв’язання задачі відновлення сигналів в реальному часі.