ПЕРІОДИЧНІ БІЖУЧІ ХВИЛІ В ДИСКРЕТНОМУ РІВНЯННІ SIN-ГОРДОНА НА ДВОВИМІРНІЙ ҐРАТЦІ - Бак, Сергій Миколайович (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2013)
Стаття присвячена вивченню нескінченної системи диференціальних рівнянь, яка описує нескінченний ланцюг нелінійно зв’язаних нелінійних осциляторів. Отримано результат про існування періодичних біжучих хвиль для дискретного рівняння sin-Гордона на двовимірній ґратці.