Про перманентність дискретної системи хижак-жертва з монотонною функцією впливу - Лісовська, Валентина Петрівна; Неня, Олександр Іванович (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2015)
У роботі розглянуто систему рівнянь, яка є дискретним аналогом моделі хижак-жертва з монотонною функцією впливу та нескінченним запізненням. Досліджується проблема побудови умов перманентної поведінки динамічної моделі. Для отримання достатніх умов перманентної поведінки розв'язків системи, використано методи, які базуються на застосуванні теорем порівняння. Отримано нові оцінки обмеженості розв'язку рівняння «хижака» та покращенно оцінки розв'язку рівняння «жертви».