Про зведення задачі мінімаксного оцінювання лінійних функціоналів від розв’язків задачі Неймана для рівнянь лінійної теорії пружності до задачі оптимального керування - Перцов, Андрій Сергійович (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2015)
Для систем, які описуються рівняннями лінійної теорії пружності з крайовими умовами типу Неймана при квадратичних обмеженнях на невідомі дані та на другі моменти шумів в спостереженнях, проблема мінімаксного оцінювання лінійних функціоналів від розв’язків цих крайових задач зведена до розв’язання задачі оптимального керування деякою системою, що описується варіаційною крайовою задачею спеціального вигляду