МОДЕЛЬ АВТОМАТИЧНОЇ АДАПТАЦІЇ ДІАГНОСТИЧНОЇ НЕЙРОМЕРЕЖЕВОЇ СТРУКТУРИ ДО РОЗПІЗНАВАННЯ ВИПАДКОВИХ ОБ’ЄКТІВ ЗА УМОВ АПРІОРНОЇ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ МНОЖИНИ КЛАСІВ - Шараєвський, Георгій Ігорович; Шаповалова, Світлана Ігорівна (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2009)
В роботі запропоновано підхід до навчання та автоматичної адаптації діагностичної нейромережевої структури в умовах апріорної невизначеності множини класів, що підлягають розпізнаванню. Цей підхід реалізовано на основі визначення моменту розладки випадкового часового ряду із використанням авторегресійної моделі.