ОДИН МЕТОД МАТЕМАТИЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ВИТІСНЕННЯ - Бомба, Андрій Ярославович; Ярощак, Сергій Віталійович (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2010)
Розроблено алгоритм числового розв’язання обернених модельних крайових задач типу «нагнітальна та експлуатаційна свердловини» на квазіконформні відображення, що автоматично вирішує проблему побудови рівномірної гідродинамічної сітки, знаходження положення границі розділу рідин у різні моменти часу та частки витісняючої рідини (води) у повній фільтраційній витраті (зокрема, часу початку та повного обводнення експлуатаційної свердловини).