ЧИСЕЛЬНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ОДНІЄЇ ЗАДАЧІ РОЗЧИНЕННЯ СОЛЬОВОГО ВКЛЮЧЕННЯ - Власюк, Анатолій Павлович; Степанченко, Ольга Миколаївна (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2010)
Побудовано математичну модель задачі дифузійного розчинення сольового включення, що омивається фільтраційним потоком підземних вод. Розроблено обчислювальний алгоритм розв‘язку відповідної крайової задачі. Чисельний розв’язок отримано методом скінченних різниць з використанням чисельних конформних відображень. Побудовано математичну модель задачі дифузійного розчинення сольового включення в ґрунтовому масиві, що омивається фільтраційним потоком підземних вод. Розроблено обчислювальний алгоритм розв‘язку відповідної крайової задачі. Чисельний розв’язок отримано методом скінченних різниць з використанням чисельного методу конформних відображень. На основі проведених чисельних експериментів визначено розподіл концентрації в ґрунтовому масиві та кількість винесених фільтраційним потоком речовин при різних значеннях параметрів.