ЧИСЕЛЬНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ ОЧИЩЕННЯ ГОРИЗОНТАЛЬНОГО ШАРУ ҐРУНТУ ВІД РАДІОНУКЛІДІВ ПРИ ЇХ ВЕРТИКАЛЬНІЙ МІГРАЦІЇ - Остапчук, Оксана Петрівна (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2010)
Розглядається задача очищення горизонтального шару ґрунту від радіонуклідів при їх вертикальній міграції. Побудовано дві математичні моделі задачі залежно від вигляду коефіцієнта фільтрації. Чисельний розв’язок відповідних крайових задач отримано методом скінченних різниць. На основі аналізу проведених чисельних експериментів показано суттєву відмінність у проходженні процесу масопереносу для випадку фільтрації сольового розчину в порівнянні з масопереносом на фоні фільтрації чистої води.