МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ВПЛИВУ БАГАТОКОМПОНЕНТНИХ ХІМІЧНИХ РОЗЧИНІВ ТА НЕІЗОТЕРМІЧНИХ УМОВ НА ПРОЦЕСИ КОНСОЛІДАЦІЇ ҐРУНТІВ В ДВОВИМІРНОМУ ВИПАДКУ - Мічута, Ольга Романівна (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2012)
Побудовано математичну модель двовимірної задачі фільтраційної консолідації ґрунту з урахуванням впливу багатокомпонентних сольових розчинів і неізотермічних умов. Запропоновано кінематичну граничну умову на рухомій верхній межі масиву ґрунту з урахуванням розчинення і кристалізації солей. Чисельний розв’язок відповідної крайової задачі знайдено методом радіальних базисних функцій. Наведено результати чисельних екскрементів.