МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ВПЛИВУ ВОЛОГОПЕРЕНЕСЕННЯ НА СТІЙКІСТЬ ЗСУВОНЕБЕЗПЕЧНОГО МАСИВУ ҐРУНТУ - Громадченко, Тетяна Володимирівна; Мартинюк, Петро Миколайович (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2012)
Розглянуто нелінійну задачу насичення ґрунтового масиву вологою в результаті інтенсивних опадів. Побудовано її математичну модель. Досліджено стійкість вказаного масиву ґрунту методом круглоциліндричних поверхонь ковзання. Наведено результати чисельних експериментів та їх аналіз.