ЧИСЕЛЬНЕ МОДЕЛЮВАННЯ НАПРУЖЕНО- ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ БАГАТОШАРОВОГО ҐРУНТОВОГО МАСИВУ ЗА НАЯВНОСТІ РІВНЯ ҐРУНТОВИХ ВОД ТА ВПЛИВУ ТЕПЛО-МАСОПЕРЕНЕСЕННЯ В ОДНОВИМІРНОМУ ВИПАДКУ - Власюк, Анатолій Павлович; Федорчук, Наталія Анатоліївна (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2013)
У статті сформульовано постановку та проведено математичне моделювання задачі напружено-деформованого стану (НДС) багатошарового ґрунтового масиву за наявності рівня ґрунтових вод (РҐВ) та впливу тепло-масоперенесення при фільтрації підземних вод. Отримано чисельний розв’язок відповідної одновимірної крайової задачі методом скінченних різниць. Як приклад, досліджено задачу напружено-деформованого стану в трьохшаровому ґрунтовому масиві. Використовуючи створене програмне забезпечення, проведено серію чисельних експериментів та їх аналіз.