ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОСНОВИ ЗАСОБІВ АДАПТАЦІЇ КОРИСТУВАЦЬКИХ ІНТЕРФЕЙСІВ ДО КОГНІТИВНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ КОРИСТУВАЧІВ В АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМАХ - Фуртат, Юрій Олегович (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2013)
Стаття присвячена задачі підвищення ефективності взаємодії користувачів складних автоматизованих систем з інформацією, що надходить від системи. Для вирішення задачі пропонується технологія управління користувацькими інтерфейсами, яка дозволяє проектувальникам та користувачам модифікувати інтерфейс системи в залежності від когнітивних особливостей взаємодії користувача з системою. В статті розглянуті принципи реалізації та запропонована функціональна модель системи настройки користувацьких інтерфейсів.