МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ РУХУ СОЛІТОНА В АНІЗОТРОПНОМУ ПРУЖНОМУ ТІЛІ ЗМІННОЇ ГУСТИНИ - Бомба, Андрій Ярославович (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2013)
Розглядаються відокремлені хвилі типу солітонів в анізотропних пружних матеріалах, що задовольняють узагальненому закону Гука. Досліджується поведінки відокремленої хвилі, яка рухається в напрямку зростання густини. Зокрема, змодельовано процес зменшення амплітуди та виникнення цуга нелінійних відокремлених хвиль.