Застосування методів багатокритеріального прийняття рішень при відборі абітурієнтів - Бахрушин, Володимир Євгенович; Бахрушин, Олексій Володимирович (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2015)
Висвітлено основні джерела невизначеності при відборі абітурієнтів до ВНЗ за результатами ЗНО. Запропоновано застосовувати для вирішення цього завдання методи багатокритеріального прийняття рішень. Розроблено програмну реалізацію мовою R методів головного критерію, ранжирування показників, максимінного та максимаксного оцінювання і наведено результати їх застосування для модельного прикладу.