Комп'ютерна реалізація детермінованого способу ідентифікації інтегральних моделей нелінійних динамічних об’єктів - Іванюк, Віталій Анатолійович; Понеділок, Вадим Віталійович; Грищук, Віолета Андріївна (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2014)
Розглянуто метод ідентифікації нелінійних динамічних об’єктів у вигляді інтегро-степеневих рядів Вольтерри з використанням детермінованих сигналів ступінчатого впливу визначеної амплітуди. Запропоновано Simulink-моделі для реалізації однорідного регулярного інтегрального оператора n-го степеня. Досліджено за допомогою обчислювальних експериментів якість розроблених програмних засобів.