Математичне моделювання процесів первинної переробки сирих вуглеводнів - Положаєнко, Сергій Анатолійович; Григоренко, Юрій Васильович (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2014)
Розроблено математичні моделі процесів і апаратів первинної переробки сирих вуглеводнів, а також виконано узагальнення цих моделей з метою типізації та уніфікації математичного опису. Такого роду типізація дозволяє здійснити формалізацію та уніфікацію методів та засобів математичного моделювання, а також здійснити машинну реалізацію вказаних методів на єдиній уніфікованій основі.