Знаходження невідомих параметрів джерела забруднення в одновимірних нестаціонарних задачах масопереносу - Власюк, Анатолій Павлович; Багнюк, Ольга Миколаївна (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2014)
У результаті проведеного математичного моделювання процесу масопереносу забруднень від миттєвого точкового джерела в одновимірному нестаціонарному випадку на відрізку, знайдено невідому координату його місцеположення на основі інформації про необхідну кількість замірів концентрації в заданих точках. Розв’язок оберненої крайової задачі знайдено декількома методами. Наведено результати числових експериментів та їх аналіз.