Методи математичного моделювання для вдосконалення кризового моніторингу оцінки якості поверхневих вод - Ковальчук, Павло Іванович; Герус, Андрій Васильович (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2014)
Запропоновано математичні методи та модель вдосконалення кризового моніторингу оцінки якості поверхневих вод. Розроблена математична модель поширення забруднень в річках та взаємодії з завислими наносами та донними відкладами, що дозволяє моделювати різні сценарії аварійних викидів забруднюючих речовин в річковій системі з водосховищем. Для системної екологічної оцінки якості води пропонується метод нейронних мереж.