Моделювання стаціонарної фільтрації неньютонівських рідин у неоднорідному середовищі - Савіч, Віталій Святославович; Ошовська, Олена Олександрівна (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2014)
Розглянуто можливості застосування параметрів ефективної проникності та ефективної в’язкості в математичних моделях процесів фільтрації неньютонівських рідин в однорідних та слоїсто-неоднорідних пористих середовищах. Теоретично отримано залежності, які описують плин неньютонівських рідин за умови введення ефективних проникності та в’язкості, а також експериментально підтверджено вид цих залежностей.