Моделювання та ідентифікація параметрів задач дифузії в неоднорідних наномультикомпозитах градієнтними методами та інтегральними перетвореннями - Петрик, Михайло Романович (Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University, 2015)
Розроблена та обґрунтована на основі теорії оптимального керування станами багатокомпонентних систем, інтегральних перетворень Фур’є та Лапласа методика моделювання та функціональної ідентифікації параметрів дифузії для неоднорідних наномультикомпозитів, отримані аналітичні вирази градієнтів функціоналів нев’язок, компонентами яких є побудовані аналітичні розв’язки прямої і сряженої вихідної неоднорідної крайової задачі переносу та спряженої їй за Лагранжем задачі, виконано відновлення коефіцієнтів дифузії для різних поверхонь спостережень